Contacte

LES JOGUINES... SÓN SEXISTES?

Hi ha joguines per nenes? I joguines per nens? O totes les joguines són per a tothom?

El passat dissabte 19 de gener, es va fer, a l’escola,  el taller de sensibilització per a famílies sobre “Les joguines... són sexistes?”. El taller el van dur a terme des de Coeducacció (www.coeducaccio.com), una cooperativa que treballa per la incorporació d’una perspectiva de gènere i feminista a l’educació per construir col·lectivament una societat lliure de violències, atenta a la diversitat i que situï la cura i el benestar de les persones al centre.

El taller es va basar en el diàleg i la reflexió, partint de l’experiència de cadascú i també dels referents que ens envolten.

El joc i les joguines eduquen, socialitzen i transmeten models i rols socials. Les joguines no tenen gènere i els colors tampoc.

Per això cal:

  • oferir un ventall de joguines molt variat a l’infant
  • educar en la mirada crítica
  • proposar i regalar joguines creatives i cooperatives
  • jugar a crear i inventar noves joguines

Va ser un taller realment interessant per pensar, debatre i posar en comú sobre la perspectiva de gènere i sobre el joc i les joguines com a elements educatius i socialitzadors.

Esperem que tot plegat ens ajudi a tenir una mirada més crítica, a qüestionar els rols i estereotips de gènere, a educar en la diversitat, donar valor a aspectes considerats propis del gènere femení i a generar relacions més justes i equitatives.